Abból indulok ki, hogy a baloldalnak egy jelöltje lesz mind a 106 egyéni választókerületben, és ugyan lesz 106 jobbikos jelölt is, de velük is lesz egyfajta koordináció. Nekünk a mögöttünk hagyott kétciklusnyi kormányzati teljesítménnyel arra kell kérnünk a választópolgárokat, hogy szavazzanak bizalmat a folytatáshoz – mondta a Demokratának Gulyás Gergely.

A Fidesz alelnökével, frakcióvezetőjével készült interjúban szó esik a kényszerbetelepítésről, a Jobbik legalapvetőbb problémájáról, Szanyi Tibor Facebook-bejegyzéséről, valamint Gyurcsány Ferenc azon tervéről, hogy elvenné a külhoni magyarok szavazati jogát. A kormánypárti politikust emellett arról is kérdeztük: mennyire befolyásolja a Fidesz választási felkészülését, hogy az ellenzék milyen konstrukcióban indul?

– Látszik, hogy a Jobbik ma már Gyurcsány Ferencet is csak suttogva meri szidni, immár nem tűnnek áthidalhatatlannak a korábban annak látszó ideológiai különbségek. Az, hogy a szélsőbal és szélsőjobb egymásra talál, nem egyedülálló a világon, így ne csodálkozzunk még egy Gyurcsány–Vona-szövetségen se – fogalmazott Gulyás Gergely.

A Demokrata november 15-től kapható az újságárusoknál.