Az MSZP újra kezdeményezni fogja, hogy ötven százalékkal emeljék meg a családi pótlékot – közölte a párt frakcióvezető-helyettese.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi (szerk.)

Fotó: MTI/Bruzák Noémi (szerk.)

Bangóné Borbély Ildikó keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány hazug kampányt folytat, mert miközben a családok évének nevezi 2018-at, már nyolcadik esztendeje nem hajlandó megemelni a családi pótlékot.

A Fidesz azt a kezdeményezést sem hajlandó támogatni, ami nullára csökkentené a gyermekruhák és a csecsemőgondozási termékek áfáját – folytatta a képviselő. Hozzátette, hogy ennek a lépésnek körülbelül tíz milliárd forint lenne a költségvetési vonzata, ami „egy stadion ára”.

A kormány a családok terheinek csökkentését is ígérte, de a cafeteriarendszer megváltoztatásával még az iskolakezdési támogatást is elvette – emelte ki az ellenzéki politikus. 

Emlékeztetett arra, hogy az éppen zajló nemzeti konzultáció egyik kérdése arra vár választ, hogy a gyermekeknek joguk van-e anyához és apához. Eközben a parlament előtt fekszik az a törvény, ami alapján évi négyszáz túlórát lehetne előírni a munkavállalóknak – rótta fel Bangóné Borbély Ildikó, rámutatva, ha elfogadják a jogszabályt, előfordulhat, hogy a gyerekek csak heti egy nap találkozhatnak a szüleikkel.