Jelenlegi hely

A DK feljelenti a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt

A Demokratikus Koalíció közérdekű adattal való visszaélés miatt feljelenti a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, miután a szervezet nem tett eleget egy bírósági döntésnek - közölte az MTI-vel szerdán a párt elnökségi tagja.

Földi Judit arra hivatkozott, hogy a DK korábban beperelte „az ország legnagyobb tao-temetőjét”, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt. A bíróság jogerős döntése után az alapítványnak 15 napja volt kiadni, hogy mire költötték a több milliárd forint tao-támogatásként kapott közpénzt, de a párt a határidő lejárta után sem kapta meg a számlákat és szerződéseket - tette hozzá. A Demokratikus Koalíció arra volt kíváncsi, hogy mire költötték azokat a milliárdokat, amiket tao-pénzként kaptak, hány milliárd ment a Mészáros és Mészáros Kft-nek vagy más Orbán-közeli magáncégnek - mondta a politikus.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterre utalva úgy fogalmazott: „Orbán Viktor strómanja” láthatóan úgy gondolja, hogy a törvények felett áll, neki mindent szabad, rá nem vonatkoznak a bírósági döntések. A vegzált civilek már most is átláthatóbbak, mint maga a miniszterelnök és „felcsúti birodalma” - fogalmazott Földi Judit.

MTI