A Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy szervezetten, buszokkal szállítottak nézőket Orbán Viktor miniszterelnök hétfői ünnepi beszédére.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A párt elnökségi tagja sajtótájékoztatón azt mondta, már csak azért is folytatni fogják a tao-pénzek átláthatóságáért indított pereket, hogy kiderüljön, mennyi közpénzt költött a Fidesz a kormányfő „bértapsolóira”
    
Ráczné Földi Judit azt mondta, több fotó is megjelent a helyszín közelében parkoló buszokról, többek között a felcsúti Puskás Akadémia járművéről. Nem először merül fel, hogy Orbán Viktor ünnepeltetésére költhetik a tao-pénzeket – folytatta, hozzátéve: a Puskás Akadémia busza „állandó vendég” az állami ünnepeken, feltűnt március 15-én is.
    
A sajtótájékoztatón a DK szóvivőjét megkérték, hogy kommentálja a miniszterelnök szavait, amelyek szerint „márciusban újrakezdjük. És akkor áprilisban ismét győzni fogunk”. Az, hogy Orbán Viktor mondja be, hogy mikor lesz a választás, azt jelenti, hogy Áder János nem köztársasági elnök, hanem gyakorlatilag egy fideszes pártkatona – reagált Gréczy Zsolt.

(MTI)