Fotó: shutterstock, illusztráció

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne ostoba kampányokra költse a magyarok pénzét – mondta Gréczy Zsolt csütörtöki sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy a Fidesz-frakció felkérte a kormányt, hogy bonyolítson le egy nemzeti konzultációt a „Soros-tervről”.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: Orbán Viktor retteg a kormányváltástól, a hatalom elvesztésétől és „kampányt szán arra, hogy Soros Györgytől fél”.

Szerinte azonban a magyar emberek nem Soros Györgytől félnek, hanem attól, hogy kórházba kerülve nem meggyógyulnak, hanem meghalnak, valamint attól, hogy a tehetséges, de szegény gyermek nem jut be az egyetemre, mert a családja nem tudja kifizetni a több százezer forintos tandíjat. A magyar emberek attól is félnek, hogy minden nap újabb fiatalok költöznek külföldre, hogy egyre nő a szegénység Magyarországon, és attól is, hogy az időseknek nem jut megfelelő szociális és anyagi ellátás – tette hozzá.

Ezért arra szólította fel Orbán Viktort, hogy ne költse a magyarok pénzét ostoba kampányokra, és a saját rettegéseit ne próbálja kivetíteni egy országra, mert Magyarországnak nem ezek a legfontosabb problémái.

A sajtótájékoztatón László Imre, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője arról beszélt, hogy rákos betegek ellátása kerülhet veszélybe a gyógyszerhiány miatt, ugyanis a jelenlegi rendszerben nem a betegágy mellett dolgozó orvos, hanem egy „könyökvédős”, irodában dolgozó, gyakorlati orvosi tapasztalattal nem rendelkező ember dönt a betegnek szükséges készítményekről takarékossági szempontok alapján.

MTI