A Demokratikus Koalíció bejelentette, nem fizeti be az Állami Számvevőszék által megállapított 16 millió forintos büntetést.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2017 végére bebizonyította, hogy a Fidesz politikai megrendelésére dolgozik – jelentette ki Molnár Csaba. Elmondta, az ÁSZ a DK-t több mint 16 millió forintra büntette. Molnár Csaba elmondása szerint az ÁSZ arra hivatkozott, hogy Gyurcsány pártja piaci áron alul bérel irodákat. A DK politikusa ugyanakkor nehezményezte, hogy nem tudják, pontosan miért kapták a büntetést, mely irodáik problémásak. 

Molnár Csaba kijelentette, nyilvánvaló, hogy az ÁSZ-t Orbán Viktor vezeti, neki üzenik, hogy a bírságot nem fogják befizetni. „Egyetlen egy fityinget nem fognak tőlünk látni” – hepciáskodott a politikus.

A DK kampányfőnöke sajtótájékoztatóján azt is világossá tette, az ügy miatt Európai Uniós intézményekhez is fordulnak.

Amellett, hogy nem fizetjük be a bírságot, hogy kormányváltás után igazságot teszünk, most még európai uniós intézményekhez is fogunk fordulni. Éppen zajlik az Orbán-kormány elleni eljárás az Európai Parlamentben, egy újabb jó adalék lesz, amikor be tudjuk mutatni, hogy hogyan próbálják elhallgattatni az ellenzéki pártokat

– fenyegetőzött a hazája feljelentésében már eddig is nagy gyakorlatra szert tevő párt politikusa.

A kampányfőnök szerint csak a vak nem látja, hogy Orbán Viktor a versenytől reszketve, bolsevik pártállami módszerekkel akarja megtartani a hatalmát. Molnár Csaba szerint diktatúra van Magyarországon, de ő több nyíltságot szeretne.

Vallják be normálisan, hogy diktatúra van! Zárjanak minket börtönbe! 

– kérte a politikus.

demokrata.hu