Úgy látszik, hogy ennyire futja – kommentálta Dömötör Csaba az ellenzék tegnapi festékszórós akcióját.

Élőben a parlamentbőlBangóné Borbély Ildikó napirend előtti felszólalása#MSZP #hueu #HazaSzeretEurópa

Gepostet von MSZP am Montag, 4. März 2019

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) napirend előtt azzal vádolta a kormányt, hogy a március 1-jén a központi hivatalok tisztviselői számára bevezetett változtatásokkal tovább növeli a munkavállalók kiszolgáltatottságát. Nyolc óra helyett kilenc órát kell bent lenniük, munkaidejükből kikerült a félórás ebédszünet, öt nappal csökkent az alapszabadságuk, munkaközi szünetben is rendelkezésre kell állniuk, elvették tőlük a cafeteriát és 12 órás munkára is kötelezhetők úgy, hogy ennek a bérét nem kell kifizetni – sorolta.

Utalt arra, hogy az ellenzéki pártok a nyugdíjfolyósítónál tiltakoztak hétfőn a „közszolgálati rabszolgatörvény” ellen és úgy vélte: a kormány nem védi, hanem egyre jobban ki akarja zsigerelni a munkavállalókat.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az ellenzék hétfői akciójára úgy reagált: érdekes verseny alakult ki az ellenzéki képviselők között abban, hogy a viselkedési határokat ki tudja látványosabban átlépni.

Tegnap parlamenti munka helyett megint egy közintézmény munkáját akarták megzavarni, még telefonfülkét is rongáltak. Úgy látszik, hogy ennyire futja. Azt ne várják el a kormánytól és a kormánypárti politikusoktól, hogy ebben a színvonaltalan komédiában részt vegyenek!

– jegyezte meg.

Szerinte az ellenzék a munkavállalókra hivatkozik, azonban félrevezeti őket. Emlékeztetett, két hete egy olyan gyárba mentek az ellenzéki képviselők, ahol még a korábbi túlórakeretet sem akarták kitölteni. Hangsúlyozta: a kormány növeli a köztisztviselők bérét, a most bevezetett változtatások pedig jelentős pótszabadságokat tesznek lehetővé, a cafeteria beépül az emelt bérekbe.

Hol volt ez az aggódás akkor, amikor az Önök szövetségese, Gyurcsány Ferenc nagyjából egy évvel ezelőtt nyíltan megfenyegette a minisztériumi dolgozókat, hogy ha Önök kerülnek hatalomra, akkor ki lesznek rúgva – attól függően, hogy segítették-e ennek a kormánynak a munkáját, vagy nem. Hol volt ez az érzékenység, tisztelt képviselőasszony?

– kérdezte Bangónétől Dömötör Csaba.

Önök megduplázták a munkanélküliséget, több százezres leépítést, stagnáló gazdaságot és szégyenteljes privatizációkat hoztak – címezte az MSZP-s képviselőknek.

Dömötör Csaba jelezte, átnézte az MSZP EP-választási programját. Egy-egy pontra ki is tért felszólalásában a kormánypárti képviselő.

A migráció ügyében még mindig nem hallgatnak a magyarok akaratára. A programban az szerepel, hogy Önök egy olyan Európai Unióért küzdenek, ahol nincs szükség kerítésekre. Önök ezt írják. Tehát még mindig nem tettek le arról a gondolatról, hogy a jövőben lebontsák a határzárat. Ugyanúgy bontanák le a határzárat, mint a magyar nyelvtan szabályait

– mondta a tegnap festékszóróval a kezében is felsülő szoci képviselőnek. Összefoglalásul azt mondta:

Sajnáljuk, hogy a magyarok bármenyiszer is mondják el a véleményüket, az MSZP ebből semmit sem tanul. Jogköröket adna át Brüsszelnek, és ezt súlyosbítva ugyanazt a felelőtlen politikát folytatná – nemcsak a bevándorlás ügyében, hanem a munkavállalók ügyében is.