A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára komolytalan állításokon alapuló cikknek minősített kedden a Magyar Nemzet azon írását, amely szerint egy jogerősen elítélt orosz állampolgár is letelepedési kötvényt tudott vásárolni, kijátszva a hatóságokat.

Fotó: MTI, archív, illusztráció



Komolytalan állításokon, rágalmakon alapul a Magyar Nemzet cikke – mondta Dömötör Csaba egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón kérdésre. Hozzátette, a cikk meg nem nevezett külföldiekre hivatkozik, „és így nehéz komolyan venni”.
    
A Belügyminisztérium már több esetben beszámolt a biztonsági előírásokról – emlékeztetett az államtitkár, kifejtve: többek között elmondták, hogy a kötvények vásárlóit többszörösen szűrik, többek között a rendőrség, a nemzetbiztonsági szervek és a Terrorelhárítási Központ is. 
    
Ha valaki méltatlannak bizonyul a letelepedési kötvény vásárlására, akkor az engedély visszavonható a jogszabályok értelmében – jegyezte meg Dömötör Csaba. 
    
Hozzáfűzte, hogy a korábbi 8 helyett 30 nap áll a hatságok rendelkezésére, és az eljárás a kérelmező családtagjaira is vonatkozik.

(Forrás és fotóillusztráció: MTI)