A Liberálisok szerint városüzemeltetési szempontból 2017 Budapest életében az egyik legbotrányosabb év volt.


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: túl azon, hogy a múlt évben folyamatosan csökkent a főváros vagyona, a városvezetés döntési lehetősége a beruházások megvalósítására, a fővárosi cégek „botrányt botrányra halmoztak”, és ezeknek nem lett kézzelfogható következménye. 
    
Egyre inkább a kormányzat vagy a Fidesz vezetésének döntésén múlik az, hogy a fővárosban mi történik – jegyezte meg.
    
Az ellenzéki politikus kifejtette, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. esetében egyre inkább kiderült, valós alapjai vannak azoknak a feltételezéseknek, hogy komoly visszaélések, szabálytalanságok vannak a társaságnál.
    
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legnagyobb botránya a nyáron tört ki az elektronikus jegyvásárlással. A használhatatlan, gyenge rendszer néhány nap alatt össze omlott – mondta Szabadai Viktor, hozzátéve, kiderült, hogy szabálytalanul, rossz koncepció alapján a főváros számára nem hasznos szerződést kötöttek.
    
Kitért arra is, hogy a közbeszerzési kft., amelyet azért hoztak létre, hogy megkönnyítse és olcsóbbá tegye Budapest közbeszerzéseit, csak a költségeket termelte, valódi eredményeket nem hozott. Nem véletlen, hogy lépéseket tettek a cég felszámolására – jegyezte meg Szabadai Viktor.
    
Kijelentette: azt remélik, hogy 2018-ban Tarlós István főpolgármester garanciákat ad arra, hogy felelős gazdálkodást folytat a városvezetés és a főváros cégei is, továbbá a szabálytalanságok felelőseit felkutatja, és felelősségre is vonják majd őket.

(MTI)