Elenyésző számban fordul elő az ünnepi időszak alatt, hogy a járművezetők alkoholfogyasztást követően ülnének volán mögé – mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr századosa az MTI-nek hétfőn a húsvéti fokozott rendőri ellenőrzések tapasztalatairól.

Nádházi Brigitta arról nem közölt pontos információt, hogy hétfő délig hány ittas vezetővel találkoztak a rendőrök, erről az összesítést kedden teszi közzé a rendőrség. Meglátása szerint azonban az állampolgárok tisztában vannak azzal, hogy ezekben a napokban fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak, ami minden esetben magában foglalja az alkoholszondás ellenőrzést is. Tájékoztatása szerint az ittas járművezetők légalkohol-koncentrációtól függően közigazgatási hatósági bírságra vagy akár a vezetői engedély bevonására is számíthatnak.

A százados ismertette, hogy a négynapos hosszú hétvégén a rendőrség fokozottan van jelen Magyarország közútjain, a szondáztatás mellett ellenőrzik a járművezetők okmányait, valamint a járművek műszaki feltételeit. Azok, akiknél mindent rendben találtak, ajándékot kapnak – jegyezte meg.

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság összesen 17 helyszínen állítja meg a autósokat, a motorosokat és a kerékpárosokat kedd hajnalig.

MTI