Fotó: shutterstock, illusztráció

A várpalotai hintabaleset egyik sérültje életveszélyes állapotban van – közölte az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtt.

A várpalotai hintabaleset 18 éves sérültje kritikus, életveszélyes állapotban van, jelenleg intenzív osztályon ápolják – közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója vasárnap az MTI érdeklődésére.

Oláh Attila elmondta, hogy a koponya- és agysérülést szenvedett fiút még szombat este megműtötték. A Veszprém Megyei Napló internes oldala egy szemtanúra hivatkozva azt írta, hogy a fiatalember kizuhant a hintából és a betonra esett. A mentősök azonnal a segítségére siettek, miközben a hinta többi utasa még az eszközön lógott. Őket a rendőrök létrával hozták le. A hinta tele volt, nyolcan ültek benne.

A várpalotai Hunyadi Mátyás téren szombat este, működés közben esett szét a nyolcszemélyes hidraulikus szerkezet.

Egy gyereket térdsérüléssel a veszprémi Csolnoky Kórházban kezelnek. Rajta kívül hárman  sérültek meg könnyebben, közülük egyet a helyszínen láttak el, ketten ambuláns kezelés után  elhagyhatták a kórházat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Várpalota önkormányzata mihamarabbi gyógyulást kíván a sérülteknek és minden segítséget megad a felépülésükhöz – írta Campanari-Talabér Márta.    

A Várpalotai napok hátralévő rendezvényeit nem tartják meg.

MTI