Elutasították önfeljelentését, Molnár Csaba elégedetlen

Fotó: MTI, archív

Molnár Csaba szerint az ügyészség trükközött, amikor elutasította önfeljelentését.

Fotó: MTI, archív

Mint ismeretes, Molnár Csaba és Niedermüller Péter DK-s EP-képviselők feljelentették önmagukat hazaárulás vádjával, amiért megszavazták a Sargentini-jelentést Magyarország ellen. Természetesen egy pillanatig nem érezték magukat hazaárulónak, kifejezetten büszkék voltak (általuk hazafiasnak nevezett) tettükre. 

 

 

Molnár Csaba hétfői beszámolója szerint ugyanakkor az ügyészség elutasította a feljelentést, és ezt ő roppantul nehezményezi, ugyanis valamilyen csalafintaságra gyanakszik:

Arra hivatkoznak, hogy EP-képviselő nem vonható felelősségre szavazata miatt. Ez igaz. De ezzel a trükkel megkerülik azt, hogy állást foglaljanak arról, hogy történt-e hazaárulás, vagy sem. Persze tudják, hogy nem, de így kényelmesebb nekik

– okoskodik a Demokratikus Koalíció politikusa, aki már a válaszlépést is kidolgozta:

Ezért panaszt teszek az elutasítás ellen. Indítsanak eljárást ellenem, vagy mondják ki, hogy nem történt bűncselekmény! De ne bújjanak eljárási szabályok mögé. Ez így gyávaság.

Kedden a Demokratikus Koalíció közleményben tudatta, hogy Molnár Csabához hasonlóan Niedermüller Péter is panasszal él a fenti okfejtésre hivatkozva.