Gémesi válaszoljon, hogy milyen bevándorláspárti paktumokat köt a gödöllőiek háta mögött! – írta közleményében Vécsey László országgyűlési képviselő.

Fotó: MTI, archív

Gémesi György lebukott, pártja szövetséget kötött Európa egyik legszélsőségesebb bevándorláspárti politikai csoportjával. Sajtóhírek szerint Gémesi pártja februárban csatlakozott a bevándorláspárti Európai Demokrata Párthoz, amely az Európai Parlamentben szélsőségesen bevándorláspárti liberális frakcióban ül és a migránskvóta bevezetéséért küzd – mutatott rá Vécsey.

Gémesi György mint Gödöllő polgármestere ezzel nyíltan szembe megy a város akaratával. A gödöllőiek 98%-a ugyanis nemet mondott a bevándorlásra a kvóta-népszavazáson. Gémesi nem először teszi nyilvánvalóvá, hogy bevándorláspárti, korábban háromszor akadályozta meg a kötelező betelepítési kvóta elleni önkormányzati határozat elfogadását. Gémesi magyarázattal tartozik a városnak. Válaszoljon, hogy milyen bevándorláspárti paktumokat köt a gödöllőiek háta mögött! – zárul a közlemény.