A Magyar Liberális Párt elnöke egy “szándékoltan ironikus” törvényjavaslatot nyújtott be a civil szervezetek érdekében.

Fodor Gábor keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány “hajtóvadászatot” indított a civil szervezetek ellen, ezért indítványában csak annyit változtatott a kabinet eredeti javaslatán, hogy a civil szervezetek kifejezést mindenütt a kormány szóra cserélte.

A független képviselő utalt Orbán Viktor miniszterelnök húsvéti nyilatkozatára is, amelyben a kormányfő a tüntetésekkel összefüggésben arról beszélt, hogy sok békés keresztény embernek viszket már a tenyere. Elképesztő, hogy a kereszténységet a tenyérviszketéssel állítják párhuzamba, ugyanis utóbbi arra utal, hogy “valaki ütni szeretne”, ez pedig egy miniszterelnök esetében elfogadhatatlan – jelentette ki. A civilek vegzálása és a CEU példája azt mutatja, hogy kormány az erdogani török illetve a putyini orosz modellt akarja követni – fogalmazott a politikus.

Fodor Gábor elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Fidesz, ahelyett, hogy köszönetet mondana Soros Györgynek, inkább támadást indít a CEU ellen. Azért kellene köszönetet mondani, mert Soros György a rendszerváltozás óta rendkívül sok támogatást adott Magyarországnak, magyar civil, politikai és kulturális szervezeteknek, íróknak, művészeknek – jelentette ki.

MTI