A Magyar Liberális Párt összeszedte, szerintük mely társadalmi csoportok, intézmények kerültek nehéz helyzetbe a kormány, pontosabban – szokás szerint – személyesen Orbán Viktor miatt.

Fotó: MTI, archív

Orbán Viktor a választások után azt ígérte, hogy az egész országot fogja képviselni. Az azóta eltelt három hónap azonban megmutatta, hogy a Fidesz csak a saját értékvilágát képviseli, miközben újabb konfliktusokat gerjeszt a magyar társadalomban

– sopánkodott Fodor Gábor mai sajtótájékoztatóján a régi szép SZDSZ-es időket megidézve.

A tegnapi közleményével a tanyán élőket képviselni kívánó gittegylet mára újra elfeledkezett a vidékről, a top 8 elnyomott kategóriába ők nem fértek bele a fodori szempontrendszer alapján. 

Ma épp értük sivalkodott Fodor Gábor: tudomány (átalakított MTA-költségvetés és persze a szegény CEU), „civilek” (a Stop Soros, ami ellen pedig úgy küzdenek Fodorék), hajléktalanok (a kormány megtámadta őket is), „LMBTQ+ közösség” (Novák Katalin nem ment el a Pride-ra), bíróság (közigazgatási bíróságok jönnek létre, vége mindennek), gyülekezés (a kormány „gumiszabályokat” alkot a liberálisok szerint, talán féltik a tömegtüntetéseiket), munkavállalók (a cafeteria-rendszer átalakítása), kultúra (kritikát merészelt írni a Magyar Idők a Billy Elliotról, hallatlan!).

Fodor Gábor a józsefvárosi időközi polgármester-választás eredményére is reagált sajtótájékoztatóján. Mint mondta, fontos, hogy egy jelölt mögött fel tudott sorakozni az ellenzék és a civil társadalom is, de a vereség megmutatta: nem szerencsés, ha például Budapesten az ellenzék nem pártszínekben indít jelöltet. A Liberálisok elnöke emellett drámainak nevezte a vasárnapi szavazáson tapasztalt rendkívül alacsony részvételi arányt, amely sokat elárul a magyar demokrácia jelenlegi állapotáról.

A Fidesz nem az egész nemzetet, csak saját választóit képviseli

Orbán Viktor három hónappal ezelőtt azt ígérte, közvetlenül a választások után, hogy a háromharmadot fogja képviselni. Az elmúlt három hónap bebizonyította, hogy ez nem igaz: a Fidesz nem a magyar választókat, csak saját választóit képviseli. A sajtótájékoztatón pontokba szedve sorolom fel, hogy kiket nem képvisel Orbán Viktor kormánya.http://liberalisok.hu/8-pelda-hogy-a-kormany-nem-az-egesz-nemzetet-csak-a-sajat-szavazoit-kepviseli/

Gepostet von Fodor Gábor am Montag, 9. Juli 2018