A Magyar Liberális Párt elnöke közös fellépésre és politikai együttműködésre szólította fel a „demokrata” ellenzéki pártokat.

Nem arról kell ábrándozni, hogy hogyan lehet a Jobbikkal együttműködni, hanem végre tettekre van szükség – mondta Fodor Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Kijelentette: nem arról kell beszélni, hogy kinek milyen problémái vannak a másikkal, ugyanis az alapértékekben a demokratikus pártok egyetértenek.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a Jobbik láthatóan úgy érzi, hogy van keresnivalója a baloldali választók között is. Ez viszont tévedés, mert a liberális és a baloldali szavazók jelentős része szilárd értékrenddel rendelkezik – közölte.

A sajtóban jelennek meg általában olyan híradások, amikor különböző értelmiségiek a Jobbikot is magában foglaló technikai koalícióról beszélnek, de a Liberálisok szerint értékalapon határt kell húzni, a demokrata ellenzéki pártoknak kell együttműködniük – szögezte le.

A miniszterelnök hétvégi, a Fidesz kongresszusán elhangzott beszédére reagálva Fodor Gábor azt mondta, hogy 1988-ban közösen, 37-en alapítottak egy liberális pártot, a mai Fidesz viszont távol áll attól a Fidesztől. Hozzátette, már személyesen és politikailag is távol állnak egymástól Orbán Viktorral. A kormányfő annak a Nyugatnak a halálát vizionálja, ahová már közel egymillió magyar ember szeretne kimenni; lehet ellenségképeket gyártani, de a magyarok többsége ma is Európa-párti – összegzett.

Egy kérdésre felelve elfogadhatatlannak és a paternalizmus tipikus tünetének nevezte, hogy Tállai András, Mezőkövesd volt polgármestere, adóügyekért felelős államtitkár és NAV-elnök – sajtóhírek szerint – elérte, hogy a településen a Mol csökkentse az üzemanyagok árát.

MTI