A Jobbik szerint a kormány összemossa a migrációs fogalmakat, a párt ugyanakkor értelmezési segítséget kért.  

Fotó: MTI, archív, szerk.

Staudt Gábor szerint tudatosan mossa össze a kormány a migrációval kapcsolatos fogalmakat. A politikus az országgyűlésben azt kérdezte: mi a különbség a kormány által befogadott 3500 ember között és a között az 1300 között, akiket az unió kívánna ideküldeni? Keménynek szánt kérdésével a jobbikos politikusnak csak arra sikerült rámutatnia, ő maga nem látja a különbséget menekült és gazdasági bevándorló között.  

Szerinte oltalmazotti státuszt az kaphat, akiknél fennáll a veszélye, hogy hazájában súlyos sérelem éri, vagyis az unió által küldöttek sokkal inkább rászolgálnának a védelemre – osztotta meg furcsa okfejtését a Jobbik képviselője.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára úgy felelt: Brüsszel olyan migránsokat akar idetelepíteni, akik nem szorulnak védelemre, valójában gazdasági bevándorlók.

Illegálisan érkező gazdasági migránsokat eddig sem engedtünk be, ezután sem fogunk. A törvények szigorúak, védelem csak addig jár, amíg szükség van arra – fogalmazott.

Kijelentette azt is: miközben a Soros-tervet végrehajtó gépezet azzal vádolja Magyarországot, hogy szívtelen, az igazság ennek az ellenkezője, mindenkin segít, aki rászorul.

A képviselő nem fogadta el a választ, a Ház azonban igen, 102 igen vokssal, 18 nem szavazat mellett. 

MTI, demokrata.hu