Jaszenovics Istvánné bajai önkormányzati képviselő kilépett a Jobbikból, így a ciklus hátralévő részét mint független képviselő folytatja. A képviselő nyilatkozott a Sugóparti hírek portálnak, amire a Jobbik részéről Hornyák József reagált.

Fotó: lokal.hu

Fotó: lokal.hu

Hornyák József úgy reagált: „A Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi képviseletében felszólítom Jaszenovics Istvánnét, Baja város önkormányzati képviselőjét mandátumának visszaadására. Mint az köztudott, képviselő asszony a 2010- és 2018- ban megtartott önkormányzati választásokon a Jobbik listájáról szerezte mandátumát.”

Hornyák József felhívta a nő figyelmét a Szent Koronára tett esküjére és az abban vállaltakra. Véleménye szerint a listán mandátumot szerzett képviselő a bajai jobbikos választóknak és a jobbiknak köszönheti képviselői megbízatását.

Válasz is érkezett

A történetnek azonban ezzel nincs vége, a felszólításra ugyanis a kilépett jobbikos is válaszolt. Jaszenovics Istvánné úgy fogalmaz válaszában: el szerette volna kerülni azt, hogy véleményezze volt pártját, de „Hornyák úr provokációja” belekényszerítette ebbe. A nő elismeri, hogy 2010/2014-ben is a Jobbik színeiben indult a választáson, azonban 2016-ban Vona Gábor korábbi pártelnök fokozatosan elkezdte átalakítani a pártot. Jaszenovics Istvánné szerint Vona elvágta a Jobbikot a gyökereitől, és egy radikális jobboldali pártból néppártot csinált.

A volt jobbikos úgy fogalmazott: „Olyan személyek, tanácsadók és politikusok tünedeztek fel a párt környékén, akik a párt korábbi szellemiségével nem voltak összeegyeztethetőek, nem sokkal később pedig nekilátott a párt radikálisainak eltávolításához. Közösségi oldalán arról írt, hogy elvette a párt lelkét. Akcióba lendültek az új tanácsadók: cukiság-kampány” – fogalmazott Jaszenovics Istvánné.

Nem adja vissza mandátumát?

Az immár független képviselő szerint megpróbálták elvágni a politikai gyökereiket, amire ők, kilépett párttagok nem voltak hajlandóak.

Jaszenovics Istvánné Hornyák József kérését, miszerint adja vissza mandátumát, nem tudja értelmezni, hiszen ez – véleménye szerint – a rá szavazók cserbenhagyása lenne. Ezután megköszönte Sneider Tamás elnöknek, hogy közvetve bár, de reagált a párton belüli demokráciára tett kritikáira.