A március 15-ei állami ünnepségek és demonstrációk miatt forgalomkorlátozás lesz kedden és szerdán a főváros több pontján – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. Szerdán egész napra lezárják a budai Várat, valamint több órára a Múzeum körutat és az Üllői utat.

Az állami ünnepségek miatt tilos lesz megállni kedden 20 órától szerdán 20 óráig Budapest V. kerületében, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Kossuth Lajos tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig, a Balassi Bálint utca mindkét oldalán a Kossuth Lajos tér és a Balaton utca között, a Széchenyi felső rakparton a Markó utca és a Kossuth Lajos tér között, valamint a Markó utcában a Széchenyi rakpart és a Balassi Bálint utca között.

Ugyancsak tilos lesz a megállás kedden 10 órától szerdán 18 óráig VIII. és a IX. kerületben a Múzeum körút mindkét oldalán a Kálvin tér és az Astoria között, a Puskin utca mindkét oldalán a Bródy Sándor utca és a Rákóczi út között, a Bródy Sándor utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Gutenberg tér között, a Trefort utca mindkét oldalán, a Szentkirályi utca mindkét oldalán a Rákóczi út és a Baross utca között, a Múzeum utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, a Pollack Mihály téren, az Ötpacsirta utca mindkét oldalán és a Reviczky utca mindkét oldalán.

Az I. kerületben megállási tilalom lesz kedden 10 órától szerdán 24 óráig az Országház utca mindkét oldalán a Szentháromság tér és a Fortuna köz között, a Táncsics Mihály utca mindkét oldalán a Hess András tér és a Babits Mihály köz között, a Hess András téren, a Szentháromság téren, a Szentháromság utcában a Szentháromság tértől az Úri utcáig, az Úri utca mindkét oldalán a Szentháromság utcától a Dísz térig, a Tárnok utca mindkét oldalán a Hess András tér (Fortuna köz) és Dísz tér között, a Dísz téren körben, továbbá a Lánchíd utcai parkoló teljes területén. Ugyancsak tilos lesz megállni kedden 0 órától szerdán 24 óráig a Lovas úton a Sziklakórház Múzeumtól a Várfok utcáig.

Lezárják szerdán 0-tól 24 óráig a budai Vár területét. Szintén lezárják szerdán hajnali 4-től 15 óráig a Múzeum körutat a Kálvin tér és az Astoria között, szerdán 6-tól 15 óráig a főváros VIII. kerületében, a Szentkirályi utcát a Rákóczi út és a Baross utca között, a Puskin utcát a Rákóczi út és a Bródy Sándor utca között, a Múzeum utcát a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, a Bródy Sándor utcát a Múzeum körút és a Gutenberg utca között, a Pollack Mihály teret, a Reviczky utcát és az Ötpacsirta utcát.

Szakaszosan és időszakosan lezárják szerdán 9 óra 30 perctől 10 óráig a Kossuth Lajos tér, Alkotmány utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút, Astoria, Múzeum körút, Magyar Nemzeti Múzeum útvonalat, szerdán 11 óra 30 perctől 12 óráig a Magyar Nemzeti Múzeum, Astoria, Kossuth Lajos utca, Szabad sajtó út, Március 15. tér, Jane Haining rakpart, Széchenyi István tér, Lánchíd, Clark Ádám tér, Hunyadi János út, Dísz tér útvonalat, szerdán 7-től 12 óráig a VIII. kerületben, a Rákóczi úton a buszsávot az Astoriától a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon.

Lezárják kedd déltől másnap délig a XVI. kerületi Pilóta utcát a Hunyadvár utca és a Nagyvázsony utca között, valamint a Prodám utcát a Pilóta utca és a Nagyvázsony utca között. Parkolási tilalom lesz a II. kerületben a Szilágyi Erzsébet fasor szervizútján a Lupény utca és a Küküllő utca között.

A március 15-ei demonstrációk miatt tilos lesz megállni kedden 20 órától szerdán 16 óráig a II., az V., és a VI. kerületben az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Régi posta utca és a Március 15. tér között, a Március 15. téren a Galamb utca és az Apáczai Csere János utca között; kedden 20 órától szerdán 18 óráig a II. és az V. kerületben, a Magyar utca mindkét oldalán a Henszlmann Imre utca és a Kecskeméti utca között, a Bem felső rakparton a Külügyminisztérium oldalán a Ganz utca és a Bem József tér között, és Fekete Sas utca mindkét oldalán a Frankel Leó utca és a Henger utca között.

Parkolási tilalom lesz kedden 20 órától szerdán 20 óráig az V. kerületben a Pesti alsó rakparton a Markó utca és a Margit híd északi lehajtója között, a Zoltán utca mindkét oldalán a Szabadság tér és a Nádor utca között, a Pesti alsó rakparton a Lánchíd északi parkolójában, valamint a Szalay utca páratlan oldalán a Vajkay utca és a Kossuth tér között. Kedden 20 órától szerdán 24 óráig nem lehet majd megállni az V. kerületben az Apáczai Csere János utca park felőli oldalán a Vigadó utca és a Deák Ferenc utca között, valamint az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Deák Ferenc utca és a Türr István utca között.

Lezárják szerdán 6-tól 16 óráig a Belvárosban a Kecskeméti utcát a Kálvin tér és az Egyetem tér között, szerdán 16 és 18 óra között az Alkotmány utcát, továbbá szerdán 9-től 12 óráig a IX. kerületben az Üllői utat a Ferenc körút és a Kálvin tér között, valamint a Vámház körutat a Lónyay utca és a Kálvin tér között.

Szakaszosan és időszakosan lezárják szerdán 14 óra 30 perctől 16 óra 30 percig az V. és a VI. kerületben az Andrássy út, Oktogon, Teréz körút, Nyugati tér, Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalat.

Célforgalom kivételével lezárják szerdán 12 óra 30-tól 16 óráig az V. kerületi Apáczai Csere János utcát.

Kétirányú forgalmi rend lép életbe rendőri irányítás mellett szerdán 10-től 18 óráig az V. és a VI. kerületben, az Opera – Andrássy út – Nagymező utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonalon.

MTI