A Demokratikus Koalíció (DK) ma ünnepli hetedik születésnapját, ennek apropóján ünnepi beszédet mondott Gyurcsány Ferenc.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Egyik legbölcsebb döntésének nevezte a DK megalapítását ünnepi köszöntőjében, majd a népképviselet természetéről és a nép sokszínűségéről elmélkedett. Gyurcsány véleménye szerint nincs illiberális demokrácia: ami nem liberális, az nem is demokrácia. A demokrácia nem tökéletes, de ez természetes a DK elnöke szerint.

A kormány nem kormányoz, inkább uralkodik, emelte ki Gyurcsány Ferenc, amire félénk taps volt a válasz a közönség soraiból, válaszul a lendületes pártelnök beismerte, valójában ő sem tudná, mikor kellene tapsolni.

Gyurcsány kitért a határon túli magyarok kérdésére is, kiemelte, nem helyesli, hogy szavazhassanak európai uniós kérdésekben olyanok, akiknek az országa nem EU-tag, amikor a döntések rájuk majd nem fognak vonatkozni. Erre már rezonált a közönség, vastaps fogadta Gyurcsány szavait.

Ellenállni kell, mert ha nem, nem egyszerűen az országnak, hanem önmagunknak is adósává válunk – hangoztatta Gyurcsány.

Pokoli nehéz összeegyeztetni a Kádár iránt nosztalgiát érző sokaság emlékeit, érzéseit Nagy Imre erkölcsi igazságával – szónokolta Gyurcsány, aki kijelentette, ők hét éve Nagy Imre oldalára álltak, még ha ez nehéz kiállás is volt.

Gyurcsány értékelése szerint nem lehet csak kicsit szemben állni Orbánnal, teljesen kell.

Ha kell, más európaiakkal együtt fogják mondani, „gazemberek vagytok”, és emiatt nincs lelkiismeretfurdalásuk, és nem is lesz. A pártelnök, szavait nyomatékosítandó, többször elismételte kéjes örömmel:

Gazemberek vagytok!

Ha a nép öntudatára ébred,

jaj lesz nektek, nem kicsit, nagyon!

– fenyegetőzött. Indoklása szerint az igazság lesz nagyon fájdalmas. Nem az lesz a büntetés, hogy a nép elkerget titeket az országból, a büntetés az lesz, hogy itt kell maradnotok. Nem mertek majd kimenni az utcára, nem vehettek egy kiló kenyeret anélkül, hogy ne köpnének le titeket, ez lesz az igazi büntetésetek! – harsogta.

Üzenetem a fideszes bűnözőknek

Üzenem a fideszes bűnözőknek: Egyszer utol fog érni titeket az európai magyarok népítélete. Nem mertek majd kilépni az utcára. A boltig sem fogtok tudni elmenni anélkül, hogy le ne köpnének titeket. Nem fog büntetlenül maradni az, amit most csináltok.🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Mittwoch, 24. Oktober 2018

Gyurcsány összefüggéstelen fröcsögését IDE kattintva nézhetik meg.