Fotó: MTI/Balogh Zoltán, szerk.

A Demokratikus Koalíció készen áll arra, hogy tisztességgel, becsülettel, a többség nevében és felhatalmazásában kormányozza Magyarországot – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, az ellenzéki párt elnöke szombaton, Budapesten tartott évértékelő beszédében.  
A volt kormányfő az egyik fővárosi szállodában tartott rendezvényen, pártja szimpatizánsai előtt felszólalva úgy fogalmazott, készen állnak arra, hogy „legyőzzék a gonoszt”, visszavegyék Magyarországot a Fidesz hatalmából és visszaadják azt a magyar népnek.
    
Gyurcsány Ferenc egyetértett azzal, hogy az általa demokratikusnak tartott pártoknak együtt kell működniük a választási győzelem eléréséhez. Az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd valamint Szeged szocialista polgármestere, Botka László azonban szerinte „egy kéretlen királycsináló invitálására, egy ideje a hátunk mögött titkos tárgyalásokat folytat”. Hozzátette: nem a királycsináló személye a fontos, azokkal van baj, akik ebben részt vesznek és nem látják, hogy milyen játéknak válnak a részeseivé.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc egy olyan bukott politikus, aki azzal sem tudott még elszámolni, hogy kormányzása alatt az ország minden mutatója romlott és az emberek elszegényedtek – a párt szombaton, az MTI-hez eljuttatott közleményében így reagált a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének évértékelő beszédére.
    
Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, aki tavaly 1 milliárd forintot vett fel osztalékként, jobban tenné, ha évértékelés helyett arra adna választ, hogy neki és kormányának milyen szerepe volt a 4-es metró „gigakorrupciós” botrányában.

MTI