A Demokratikus Koalíció EP-képviselői bíróságon támadják meg azokat a kormányhivatali határozatokat, amelyek értelmében országszerte le kell takarni az „Orbán vagy Európa? Válassz!” feliratú plakátjaikat.

Molnár Csaba keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta hogy a kormányhivatalok döntésükkel hivatali visszaéléseket követnek el. A politikus azzal érvelt, hogy plakátjaik nem esnek a „fideszes plakáttörvény” hatálya alá, mert azokat nem a DK, hanem két EP-képviselőjük rendelte meg és fizette ki. Véleménye szerint miután a megrendelő nem magyar költségvetésből finanszírozott szervezet, ezért nem vonatkozik rájuk a jogszabály.

Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta, szeretnék ha a bíróság nem csak a kormányhivatali határozatok törvénytelenséget állapítaná meg, de fel is függesztené azok végrehajtását.

Molnár Csaba emellett azt üzente „a kormányhivatalokban ülő fideszes pártkatonáknak”, hogy mivel semmibe vették a magyar törvényeket, ezért egy kormányváltás után tettükért bíróság előtt fognak felelni.

Orbán országszerte letakartatja a DK EP-képviselőinek plakátjait. Fél a lebukástól, fél, hogy más is észreveszi: ki…

Gepostet von Dr. Molnár Csaba am Dienstag, 10. Oktober 2017

Egy kérdésre válaszolva azt mondta, a DK és az MSZP vezetőinek előző napi tárgyalásán nem volt szó közös választási listáról vagy miniszterelnök-jelöltről, csak a 106 egyéni körzetről beszéltek. Hozzátette, hogy eddig csak MSZP-vel tárgyaltak, de később másokkal is tárgyalni fognak.

MTI