Szél Bernadett szerint „okosforradalom” zajlik a világban, amely emiatt szédületes tempóban alakul át. Az LMP szerint az „okoskorszak” páratlan lehetőség arra, hogy Magyarország a világ élvonalába kerüljön és egy igaz 21. századi sikertörténet legyen – hangoztatta a parlamentben.   

Bírálta a kormányt, mert meg akarta adóztatni az internetet, és ahelyett, hogy több informatikust és mérnököt képezne, összeszerelő-üzemet hoz létre. Elmondta, az LMP az elektromos autók, a megújuló energia, az okoseszközök és az okosvárosok korszakának nyertesévé akarja tenni az országot. Felszólalását úgy zárta: Free Tibet.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, 2010 óta 740 ezer új munkahely jött létre, míg a baloldal – amihez az LMP is tartozik – megduplázta a munkanélküliséget. Hozzátette: 2020-ig a kormány 1200 milliárd forintot szán kutatásra és fejlesztésre. Azt firtatta, hogy a paksi bővítés leállítása után az LMP kivel fizettetné ki a drágább áramot.

Kitért arra is, hogy szerinte méltatlan hazugságkampányt folytat az LMP a nemzeti konzultációval kapcsolatban. Hozzátette: az LMP-s politikusok hiába kaptak a konzultációs ívek feldolgozásának megtekintésekor részletes tájékoztatást, „ordas nagy álhír és hazugságkampányba kezdtek”. Szerinte Hadházy Ákosnak több óra is kevés volt arra, hogy felfogja a konzultáció feldolgozási folyamatát. Lehet, hogy nem volt képes megérteni azt, hogy a beérkezett és a feldolgozott ívek száma nem azonos – mondta.

Az államtitkár szerint az is lehetséges, hogy az LMP előre eltervezte, hogy hazudni fog, csak azért, hogy kisiklassa a nemzeti konzultációt.

MTI, demokrata.hu