A Fidesz szerint a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban hazug dezinformációs kampány folyik, amihez Brüsszel és a szocialisták is asszisztálnak.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Ujhelyi István MSZP-alelnök, európai parlamenti képviselő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP-frakció rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi annak érdekében, hogy módosítsák a felsőoktatási törvényt, miután az Európai Bizottság (EB) újabb szakaszba léptette az ügyben indított kötelezettségszegési eljárást.

A Fidesz közleményében kiemelték: a felsőoktatási törvény célja, hogy a Magyarországon működő külföldi egyetemekre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint a hazai felsőoktatási intézményekre. Egyetlen egyetem sem állhat törvények fölött – tették hozzá.

Mint írták, a felsőoktatási törvény módosítása által érintett külföldi egyetemek és országok mind együttműködőek a magyar kormánnyal és hajlandóak a megállapodásra, kizárólag a „Soros-egyetem” nem hajlandó erre.

MTI