A Fidesz és a KDNP szerint Juhász Péter, az Együtt alelnöke nem politikus, hanem Portik Tamás „samesza”, és hazugságaival végleg kiírta magát a politikai életből. 

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a kormánypártok álláspontját ismertetve pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Juhász Péter politikusi munkája abban merült ki az elmúlt években, hogy mindenféle összehordott vádakkal illette a kormánypártokat és azok politikusait.
    
Vádaskodásai és az elmúlt időszak eseményei alapján kimondható, hogy egyáltalán nem tekinthető hitelesnek – közölte a kormánypárti politikus.
    
Hollik István kifejtette: előző nap bíróság mondta ki jogerősen, hogy Juhász Péter hazudott, megsértette Deutsch Tamás jó hírnevét és emberi méltóságát. 
    
Emellett Portik Tamás „sameszaként” lejáró kampányt folytatott Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát irányító miniszter ellen, és sajtóhírek szerint rendszeres kapcsolatot ápol Portik Tamással, egy gyilkosságért elítélt bűnözővel, az alvilág egykori fejével – mondta.
    
Kitért arra is, hogy az előző napi, Rogán Antal kontra Juhász Péter bírósági tárgyaláson megjelent az alvilági bűnöző kapcsolattartója is. „A. Erika egy újságírói kérdésre, miszerint miért Juhász Pétert keresték meg sajtófigyelés ügyében, azt válaszolta, mert a Tamás azt mondta nekem”.
    
Juhász Péter volt ugyanis az aki, állítólag sajtófigyeléseket készített Portik Tamás számára – jegyezte meg Hollik István, és felidézte azt is, hogy Juhász Péter volt az, aki korábban a marihuánát akarta legalizálni. Ismét szóvá tette, hogy az ellenzéki politikus vasárnapi fütyülésével megsértette sok ezer jó érzésű ember emlékezését és a forradalom hőseit.  
    
Hollik István kérdésre válaszolva a hétvégi munkavégzésre vonatkozó KDNP-s elképzelésekről azt mondta: a szabad vasárnapot illetően egyértelmű a céljuk és a szándékuk. Azt szeretnék, ha a kiskereskedelemben dolgozóknak biztosítva lenne, hogy egy hónapban kétszer ne kelljen vasárnap dolgozniuk. A javaslatot még nem nyújtották be, nem tárgyaltak róla a Fidesszel, így a kormány elé sem kerülhetett – közölte, hozzátéve erről a kérdésről még egyeztetnek a szakszervezetekkel. 
    
További felvetésre a csütörtöki bőnyi eseményekkel összefüggésben kitért arra is: a kormánypártok azt szerették volna, ha a Jobbik egyértelműsítette volna, hogy van-e kapcsolat közte és a Magyar Nemzeti Arcvonal tagjai, vezetői között.

(MTI)