„Tarlós blöfföl a 3-as metró meghosszabbításával” – indítja keddi közleményét a szocialisták bukott főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba. Az MSZP-s politikus szerint Tarlós István és Orbán Viktor „magasról tett a budapestiek jogos igényeire”.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nemrég jelentették be, hogy a kék metróvonal Káposztásmegyerig hosszabbodik. Ezzel kapcsolatban Horváth Csaba megírta, hogy a budapestiek elavult, megbízhatatlan orosz metrókon kénytelenek utazni, később pedig Putyin-metrókként emlegette a felújított szerelvényeket.

Az a Tarlós ígér most metróhosszabbítást, aki mindig is ellenezte a 4-es metró megépítését, és az Orbán-kormánnyal együttműködve megakadályozta, hogy a metróvonal a Bosnyák-térig építsék ki.

Látható, hogy a szoci főpolgármesterjelölt nem nézte át alaposan a közleményt. A Bosnyák teret a múlt században használatos kötőjeles írásmóddal írta, ugyanabban a mondatban pedig nem egyeztette az állítmányt és a tárgyat.

Amióta a budapestiek 2010-ben nem kértek az ingyenes BKV-val házaló Horváth Csabából, a politikus meghökkentő akciókkal igyekszik felhívni magára a figyelmet. Nemrég például úthibák fényképezésére invitálta a budapestieket. „Várom a csodálatos kátyúképeket” – lelkendezett szeptemberben. De emlékezetes az is, amikor az ATV élőben kapcsolta a metrópótlásról értekező politikust, miközben az említett káosznak nyoma sem volt. És jó ellenzéki politikushoz híven nem rest időnként beleszállni a várost nyolc éve vezető jelenlegi polgármesterbe sem. Májusban Horváth Csaba úgy értékelt, hogy Tarlós feladta Budapestet, augusztusban pedig töketlenséggel vádolta a városatyát.