Pandur Ferenc, az Alsóörsi Strandfürdő intézményvezetője lapunknak elmondta, véleménye szerint a balatoni strandok többségén nem kerül annyiba a felnőtt belépőjegy, mint bármelyik budapesti fürdőben. A strandüzemeltetőknek idén igazán elégedettek lehetnek az időjárással, hiszen számukra az az ideális, ha legalább a júliusi-augusztusi időszakban kánikula van.Söptei Zsolt borász szerint nem érdemes a szezonról, mint olyanról beszélni, mert az embereket ez a narratíva lehatárolja, mivel a Balatonnál csupán azt a bizonyos két hónapot jelenti.  Pedig érdemes volna augusztus 20-a után újra megnyitni a szezont, mert még egy hónap legalább hátravan a nyár örömeiből. Ahogy az időjárás, a Balaton vízhőmérséklete is kellemes még augusztus végén, s ezeket az időjárási paramétereket célszerű volna jobban propagálni.

Kérdésünkre Keszey János, Balatonalmádi polgármestere elmondta, hogy a város három srtandot üzemeltet négy helyszínen, és összességében erre több mint 100 millió forintot tudtak fordítani a Magyar Turizmus Zrt. jóvoltából.  Almádiban az idén 800 forint volt egy felnőtt belépőjegy, ez pedig egy több ezer forintos budapesti belépőhöz viszonyítva igen kedvező ár, így ma már legitim az az állítás, hogy a Balaton egy megfizethető üdülőparadicsommá vált. Ugyanez igaz a strandokon kapható élelmiszerekre, üdítőkre is, s ugyan régen a közbeszéd részét képezte, hogy a balatoni vendéglátósok három hónap alatt akarnak meggazdagodni, de ez a gondolkodásmód mára a múlté, csak azok maradtak talpon, akik a korrekt vendéglátást szívügyüknek tekintették.  

A kánikula elmúltával azonban még Balatonalmádiban sem érnek véget a programok, szeptember elejére tervezik a szüreti felvonulást, majd a tökfesztivált a Nők a Balatonért Egyesület szervezésében. Télen pedig, ha befagy a tó, jöhet a szezonhosszabbítás, mert az utóbbi években az a tapasztalat, hogy egy-egy jeges napon, amikor a korcsolyapálya kijelölésre kerül, majdnem annyian érkeznek a környező településekről, mint főszezonban.