Fotó: MTI

Szilveszterkor az ország teljes területén intenzív lesz a rendőri jelenlét – közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták: az Európában megnövekedett általános terrorveszélyeztetettségre tekintettel a magyar rendvédelmi szervek kiemelt figyelmet fordítanak a szilveszteri tömegrendezvények biztonságára. A magyar lakosságot és az országot közvetlenül fenyegető terrorcselekmény elkövetésére utaló információ nincs a hatóságok birtokában.

A BM hozzátette, hogy a Terrorellenes Koordinációs Bizottság fenntartja a terrorizmus elleni fellépésben érintett magyar szervek emelt biztonsági készültségi szintjét.

A rendvédelmi, valamint a partnerszolgálati együttműködésben az információk cseréje folyamatos. Az információkat a Terrorelhárítási Központ (TEK) folyamatosan összegzi, elemzi és értékeli, különös figyelemmel a külföldi partnerszolgálatoktól érkező adatok esetleges magyarországi vonatkozásaira. A TEK a legmagasabb szinten tartja felderítési kapacitásait – közölte a Belügyminisztérium.

Kitért arra, a hatóságok rendelkezésére álló információk nem indokolják a Magyarországon hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfenyegetettségi fokozat módosítását és a korábban életbe léptetett óvintézkedések szigorítását. „Valamennyi rendvédelmi szerv felkészült arra, hogy bármely, a lakosság biztonságát érintő ellenőrzött információ esetén haladéktalanul megtegyen minden szükséges intézkedést” – áll a közleményben.

MTI