A Jobbik felszólította a Fidesz-KDNP pártszövetséget, hogy foglaljon állást Bayer Zsolt közelmúltban tett „pápagyalázó kijelentése” ügyében. 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, parlamenti képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón szomorúnak nevezte, hogy az önmagukat kereszténynek nevező kormánypártok nem szólaltak meg azt követően, hogy „legnagyobb véleményvezérük” a „legvadabb ateistákat megszégyenítő módon” gyalázta a katolikus egyházfőt.

A Jobbik politikusa szerint ebből arra lehet következtetni, hogy a Fidesznek a kereszténység is csak egy olyan politikai termék, mint a polgári Magyarország értékrendje.

Mirkóczki Ádám kérdésre válaszolva szólt arról is, hogy EP-képviselőjük, Kovács Béla három éve zajló kémügye két dolgot valószínűsít, vagy az eddig vádat nem emelő magyar nyomozóhatóságok teljes alkalmatlanságát, vagy azt, hogy a politikustársukat érintő vádak „egytől egyig hazugságon alapulnak”. A Jobbik szóvivője megjegyezte, utóbbi lehetőséget valószínűsíti.

MTI