A Jobbik tovább folytatja a küzdelmet a Orbán-kormány ellen – tudatta a párt vasárnapi közleményében.

Fotó: MTI, archív

Fotó: MTI, archív

A Jobbik tovább folytatja a küzdelmet a Orbán-kormány ellen, és képviseli a rá szavazó több mint egymilliós szavazótábort – rögzítik, mielőtt belekezdenének siralmas anyagi helyzetük taglalásába.

A jogtalan ÁSZ-bírság anyagilag nagyon nehéz helyzetbe hozza a Jobbikot, a működésképtelenség határára sodorja, de eddigi történetünk során sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, amikor a hatalommal szemben küzdöttünk, de sosem adtuk fel, és most sem fogjuk feladni. Ezzel a hozzáállással lettünk az ország második legerősebb pártja

– írja a szélkakasokat megszégyenítő alakulat, de a közlemény igazán szánalmas része csak ezután következik:

A Jobbik ezúton is azt üzeni újonnan alakuló alapszervezeteinek, és egyre több új belépő tagjának, hogy a súlyos helyzet ellenére bizalommal tekintsenek a jövőbe, hiszen a XXI. század hamar fel fogja őrölni a fideszes diktatúrát. Az új alapszervezeteink tagsága már annak tudatában lépett be a Jobbikba, hogy a magyar nép szabadságának kivívása során és a Fidesz elleni küzdelemben egy ideig csak magukra számíthatnak anyagi értelemben

– lelkendeznek új tagjaik okán, miközben naponta több hír is érkezik arról, hogy újabb és újabb jobbikosok hagyják el a pártot, és csatlakoznak a Toroczkai László-féle Mi Hazánk Mozgalomhoz.

A Jobbik azért egy ígéretet is bedob végezetül, amely annak fényében, hogy mit mondott kilépése előtt Novák Előd a jobbikos dőzsölésről, valahogy kevésbé hat hitelesnek (nem mintha a hitelességet és őket egy napon lehetne említeni):

A Jobbik újabb megszorításokat fog majd bevezetni a párton belül annak érdekében, hogy kezelni tudja anyagilag ezt a nehéz helyzetet.

Emlékezetes pillanat volt nemrégiben, amikor Gyöngyösi Márton szemrebbenés nélkül beszélt az ATV-ben arról, hogy a választóktól kapott adományokat az ÁSZ-bírság helyett kampánycélokra fordították. 

Mint ismeretes, Novák Előd még június elején Facebook-oldalán írt jobbikos dőzsölésről:

Lemondok a jobbikos pártalapítványi kuratóriumi tagságomról (melyet mindig is fizetség nélkül, társadalmi munkában végeztem), miután a közösség pénzét hatalomtechnikai célokra akarják felhasználni, a párt csődközeli anyagi helyzetében sem szégyellve nettó 400 ezres fizetéseket osztani a képviselői tiszteletdíjak mellé a pártvezetéshez lojális politikusoknak.

Lemondok a jobbikos pártalapítványi kuratóriumi tagságomról (melyet mindig is fizetség nélkül, társadalmi munkában…

Gepostet von Novák Előd am Mittwoch, 6. Juni 2018

A párt színtelen, szagtalan elnöke is megosztotta a közleményt az alábbi kiegészítéssel: 

PÁRTÁLLAM – Élesedik az Orbán-terv: a mai hírek szerint az ÁSZ behajtja az önkényesen kiszabott gigabírságot, amellyel szemben nincs helye jogorvoslatnak. Innentől kezdve nem beszélhetünk »lopakodó« diktatúráról, a legnagyobb ellenzéki erő teljes ellehetetlenítésére törekednek. Minden forgatókönyvre készen állunk, felvesszük a küzdelmet az önkény ellen!

PÁRTÁLLAM – Élesedik az Orbán-terv: a mai hírek szerint az ÁSZ behajtja az önkényesen kiszabott gigabírságot, amellyel…

Gepostet von Sneider Tamás am Sonntag, 1. Juli 2018