Fotó: MTI, archív

A lakás-előtakarékosság állami támogatásának kivezetésével a kormánypártok „folytatják a magyar jövő felzabálását” – mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Szerinte a lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak, „amit semmi nem indokolt”. Két nap alatt statáriális módon „kivéreztették” az életüket tervezni kívánó polgárokat, akik így nem tudnak majd új építésű lakást vásárolni – mondta az ellenzéki politikus, aki szerint ezeknek az embereknek így az a lehetősége is elveszik, hogy pár év alatt legalább az önrészt összegyűjtsék, vagy bővítsék, felújítsák otthonukat. Ez pedig rontja a népesedési kilátásokat, gyorsítja a kivándorlást – vélekedett.

Z. Kárpát Dániel „legalábbis visszatetszőnek” nevezte a kormánypártok szerinte flegma magatartását akkor, amikor a családok évében már 1300-nál több családot lakoltattak ki, és nem zárult le a devizahitelesek kálváriája.

Szólt arról is: parlamenti és „kemény, markáns demonstrációkon” azon kívül is fellépnek az ügyben, valamint a köztársasági elnököt kérik majd fel alkotmányossági aggályaik eloszlatására.