A Jobbik szerint a Fidesz a letelepedési kötvények révén egy Soros Györgyhöz hasonló üzletemberrel áll üzleti kapcsolatban.

Fotó: MTI, archív

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: miközben a kormány „egyfajta hadjáratot indított” Soros György ellen a migráció támogatásáért, egy „Soros György 2”-vel üzletel. Kifejtette: Armand Arton, az Arton Capital vezetője egy globalizáció-, bevándorlás- és kvótapárti üzletember, aki 8 milliárd forinthoz jutott a magyar kötvényeken keresztül.

Felmerül, hogy mennyire hiteles a Fidesz politikája, hiszen az illető lényegében ugyanazt vallja, mint Soros György – vetette fel a jobbikos politikus, hozzátéve: Armand Artonnak az a programja, hogy az uniós országok kötvényprogramjaik értékének 2 százalékát fordítsák bevándorlók letelepítésére. Ez 11 milliárd forintot jelentene Magyarországon – jegyezte meg.

Mirkóczki Ádám a „kötvénybiznisz” megszüntetését, a tranzakciók átvilágítását és elszámoltatatást sürgetett.

A szóvivőt kérdezték a vecsési pártszervezetről. Megerősítette, hogy a helyi Jobbik-elnök és néhány tag csütörtökön kilépett a pártból és egy július 8-án alakuló új mozgalomban képzeli el a jövőt. Mindenkinek joga van civil szervezetet, politikai mozgalmat, pártot létrehozni és törvényes rendezvényt szervezni – kommentálta a történteket, jelezve: a Jobbik független az eseménytől és nem is foglalkozik vele.

Megkérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint visszásságokat talált az Európai Bizottság egy 420 milliárd forintos magyar közbeszerzésben. Azt felelte: azon lepődne meg, ha egy közbeszerzés tisztán és jogszerűen történne. Ha a hatóságok rendesen végeznék munkájukat, napi szinten tömegével buknának ki az ilyen ügyek – vélekedett.

MTI