Mirkóczki Ádám kommunikációs igazgató szerint „minden idők legnagyobb támadássorozatát” éli meg a napokban a Jobbik. Az ellenzéki politikus erről a most indított, heti rendszerességűnek ígért Rágalominfó című sajtótájékoztató-sorozatukon beszélt pénteken Budapesten.

Fotó: MTI

Azt mondta, a mentálisan és politikai tekintetben kiállt megpróbáltatások megerősítették a Jobbikot, „ezek után nem tudok elképzelni olyan szituációt, amit ne tudnánk túlélni”. 

Szerinte az áprilisi választás óta példátlan mélységbe süllyedt a pártról szóló híradások és a közbeszéd nívója, ezért is indítják a sorozatot, hogy tematikus sajtótájékoztatóik helyett itt adhassanak választ „bármilyen képtelenséggel, rágalommal kapcsolatos kérdésre”.

Arra a felvetésre, miben kellene esetleg önkritikát gyakorolniuk, Mirkóczki Ádám kijelentette, 2010 óta a humánpolitikában „óriási hibát követett el a Jobbik mindenkori vezetése”, aminek most látszanak a jelei. Arra számít – felelte egy másik kérdésre -, hogy nem lesz újabb kilépő a frakcióból.

Az N1 televízió egyik volt munkatársának kijelentéseit firtató kérdésre válaszolva arról beszélt: a videocsatorna évek óta a Jobbik pártalapítványától, pályázati úton kapja bevételei 95 százalékát, ezt a mechanizmust könyvvizsgáló mellett az Állami Számvevőszék is vizsgálta, és rendben találta. Amit Kisberk Szabolcs állít, az talán egy rosszindulatú vagy szándékos tévedés, de semmiképpen nem felel meg a valóságnak; nem voltak fekete pénzek, most sincsenek ott fekete pénzek – jelentette ki Mirkóczki Ádám.

Egy másik kérdésre válaszolva kijelentette, az őket rágalmazók egyike sem kerülheti el a jogi eljárást, amihez Szilágyi György szóvivő hozzátette: ha valakinek bűncselekményről van tudomása, az tegyen feljelentést.

Szilágyi György szerint ami a választások óta velük történik, az azt mutatja, hogy miután kívülről nem sikerült „megroppantani” a Jobbikot, elindult a „belső leszalámizási kísérlet”, ezért is támadják Szabó Gábor pártigazgatót, akinek fontos szerepe van az egység fenntartásában. A támadások célja az, hogy gyengítsék a Fidesz leváltására törekvő legerősebb ellenzéki pártot – értékelt.