A Fidesz szerint a Jobbik továbbra is harcol Simicska Lajos pénzéért, és folyamatosan támadja azt a törvényt, amely tiszta vizet önt a pohárba, mert megtiltja, hogy az adófizetők pénzéből élő szervezeteket átláthatatlan módon, milliárdosok finanszírozzák.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője szombati sajtótájékoztatóján bejelentette, a szombattól hatályos plakáttörvény miatt az ellenzéki párt (plakát)kampánya véget ért, a párt felbontotta a plakátcégekkel kötött szerződéseket. A harcot nem fogják feladni, standolással, szórólapokkal, utcafórumokkal és interneten fogják eljuttatni üzeneteiket a választókhoz – tette hozzá Jakab Péter.

A Fidesz szombaton MTI-hez eljuttatott reagálásában úgy fogalmazott, „a Jobbik ma fájó szívvel jelentette be, hogy kénytelenek voltak véget vetni a Simicska által finanszírozott plakátkampányuknak, azonban a Jobbik-Simicska korrupcióra most sem adtak magyarázatot”.

Közölték, a legnagyobb korrupció Magyarországon, hogy a milliárdos Simicska Lajos megvette és burkoltan pénzeli a Jobbikot. Simicska három és fél hónapon keresztül irreálisan alacsony áron adott plakáthelyeket a Jobbiknak – a pártot több százmillióval támogatva -, ami felveti az áfacsalás és a tiltott pártfinanszírozás gyanúját.

MTI