Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán számolt be arról, hogy mai kormánydöntések értelmében a nyugdíjasok újabb tízezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak, a hideg időjárás miatt megnövekedett gázszámlából pedig minden család 12 ezer forintot írhat jóvá.
 


Képernyőfotó: facebook.com

“A mai napon a kormány két fontos kérdésről tárgyalt, két fontos döntést hozott” – adja hírül a videóban a miniszterelnök. 

Mint elmondja, az Idősügyi Tanács kereste meg a magyar kormányt, és arról tájékoztatta őket, hogy az ország kiemelkedő gazdasági teljesítménye lehetőséget adhat arra, hogy a nyugdíjasok újabb tízezer forintos Erzsébet-utalványt kapjanak.

“Megfontoltuk ezt a javaslatot és támogathatónak láttuk” – mondta a kormányfő, kiemelve, hogy a nyugdíjasoknak is részesülniük kell a gazdasági növekedésből és örömét fejezte ki, hogy ennek megtalálták a módját. 

“Az elmúlt hetekben rendkívüli hidegeket szenvedtünk el Magyarországon. Megnőtt a családok gázfogyasztása és így megnőtt a rezsiszámla is” – folytatta a miniszterelnök. – “Ezért most egy téli rezsicsökkentésről döntöttünk. Minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából”.

Hozzátette, hogy azoknak is biztosítják ugyanezt a jóváírást, akik távfűtést vesznek igénybe. Ennek megtárgyalását Kósa Lajosra bízták. A szénnel és fával fűtő családok esetében pedig az erre a célra szolgáló szociális keretet egymilliárd forinttal növelik meg.

Emlékeztetett, hogy Magyarországon “a nemzeti kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit”, és azt ígérte, emellett a politika mellett a jövőben is kitartanak.

(demokrata.hu)
 

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány

Gepostet von Orbán Viktor am Mittwoch, 7. März 2018