Jövő tavaszra készül el a Győrt keletről elkerülő 813-as út harmadik, 5,2 kilométeres befejező szakasza, 14,85 milliárd forint hazai forrásból. Az összesen 13,4 kilométer hosszú elkerülő akkorra köti össze az M1-es autópályát a 14-es úttal – tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. az MTI-t.

Fotó: mti, krizsán csaba
Fotó: MTI, Krizsán Csaba

A befejező szakasz munkálatai már elkezdődtek, jelenleg a humuszolás, a töltésalapozás és -építés van folyamatban. A szakaszon egy közel négyszáz méter hosszú hidat is építenek a Mosoni-Duna felett, ahol kerékpárutat is kialakítanak. A Bácsai csatorna feletti hídnál pedig jelenleg a pályalemezt alakítják ki. 
    
Az út első, M1-es autópálya és Vonal út közötti szakasza 2015 szeptemberére készült el. A második szakaszt, amely a Vonal úttól az 1-es útig tart, tavaly december óta lehet használni. 
    
A közlemény idézi Simon Róbert Balázs megyei fejlesztési biztost, aki szerint az elmúlt két évtized legjelentősebb állami közútberuházása fejeződik be egy év múlva. Az úttal a várost megkerülve lehet Szlovákiába jutni, amely a megyeszékhelyen keresztülhaladó teherforgalmat jelentősen csökkenti majd, emellett csökken a zaj- és a légszennyezés is. 
    
A kivitelező az SHS Konzorcium, amelyet a Strabag Általános Építő Kft., a Hódút Kft. és a Starbag AG alkot. 

MTI