Juhász Péter, az Együtt elnöke amiatt aggódik, hogy nem lesz kormányváltás.

Sajtótájékoztatón puffogott a sípoló politikus, és sérelmezte, hogy az ellenzéki pártok noha a felszínen kormányváltást szeretnének, a valóságban az összefogás mégsem jön össze nekik. A politikus szerint az ellenzéki erőkszínjátékot folytatnak. Ha a Fidesz-kormány hatalmon marad, az az ellenzék felelőssége is – mondta Juhász Péter, aki nehezményezte, hogy az elmúlt hetekben nem történt érdemi előrelépés az ellenzéki térfélen. 

Juhász Péter szerint az Orbán-kormány igenis leváltható, sőt még kétharmaddal is leváltható összellenzéki összefogás esetén. „Nem elég kompromisszumkésznek látszani, kompromisszumkésznek is kell lenni” – ez volt a sajtótájékoztató mottója. 

Az MSZP és a DK az LMP-re mutogat, az LMP a Momentumra – elemezgetett a politikus. Az MSZP és a DK csak egymással tudott megállapodni, az Együttre nem is gondoltak – mondta sértetten Juhász Péter, aki szerint az Együtt nélkül nincs kormányváltás. A pártelnök kritizálta az LMP-t is, akit felelőtlennek talál, amiért nem lépnek vissza mások javára.

A Jobbikra is kitért, szerinte az ő bevonásuk nagyon sok helyen nem is szükséges, Budapest egészét ilyennek tekinti, ahol nincs szükség a Jobbikkal való tárgyalásra, csak a demokratikus ellenzéknek kellene tudnia megállapodni, de még nekik sem sikerül – dohogott. 

Panaszkodott saját választókerülete miatt is, hogy ott senki más nem vetette fel rajta kívül a visszalépést. 

Juhász Péter ígéretet tett arra, hogy a leghatározottabban fogják felszólítgatni az ellenzéki pártokat az együttműködésre. Úgy látja, ők képviselik a leginkább az emberek akararát, akik pedig összefogást szeretnének. 

Az Együttet irreleváns szereplőnek tekintették, ezért nem hívták meg őket a vasárnapi egyeztetésre – beszélt érezhető sértettséggel a tegnapi napról a politikus, aki büszkén mutatott rá, hogy nem mentek el hívatlanul a Gyurcsány-féle tanácskozásra. 

demokrata.hu

https://www.facebook.com/egyuttkorszakvaltok/videos/1611447742306460/