Karácsony Gergely szerint az országnak kamu kormánya és kamu ellenzéke van. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje erről beszélt Molnár Gyulával közös sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely azt nehezményezte, hogy elmondása szerint harmincnál is több párt indulhat a választásokon. Ezek mögött az úgynevezett kamu pártok mögött Karácsony a Fideszt sejti a háttérben. (Jól kinyílt a csipája az egykori nulla százalékos párt vezérének az Molnár Gyuláék hóna alatt – szerk.)

Karácsony Gergely úgy fogalmazott:

Hódmezővásárhely óta pontosan tudjuk, hogy nemcsak, hogy van remény, hanem ma már ez a »papírforgatókönyyv«, hogy a Fidesz meg fog bukni.

Karácsony ezután hosszasan ecsetelte, hogy jól meg kell nézni majd a szavazólapokat, mert azok nagyon-nagyon hosszúak lesznek.

Arra kérünk mindenkit, hogy bármilyen hosszú is a jelöltek listája, azokat a jelölteket keressék, akik a változás valódi hírnökei

 – mondta Karácsony Gergely. Aggodalmából kiindulva ez híveik közül sokak számára lehet kemény kihívás. Kínzó kérdés, vajon sikerül-e a potenciális mszp-szavazóknak megbirkózniuk ezzel az embert próbáló szellemi feladattal: megtalálják-e a listán a megfelelő jelöltet. Pláne, ha az nem is szoci színekben indul véletlenül.

Molnár Gyula is a kamupártok miatt aggódott, és egyúttal köszönetet mondott Bajnai Gordonnal, aki Facebook-oldalán foglalt állást a választások kérdésében. Bajnai magvas gondolatait annyival egészítette ki, hogy szerinte a listán is lehet ésszel szavazni.

Ami Hódmezővásárhelynek Márki-Zay Péter, az Magyarországnak Karácsony Gergely

– jelentette ki lelkesen a szocik elnöke.

A kamukormány kamuellenzéki pártok tömegét indítja

Magyarországnak kamu kormánya van, ami kamu ellenzéki pártok tömegét hívta életre. A választóktól azt kérjük, hogy tudatosan, alaposan nézzék meg a szavazólapot. Hódmezővásárhely óta nemcsak remény van, hanem az a papírforma, hogy a Fidesz meg fog bukni.> Karácsony Gergely és Molnár Gyula sajtótájékoztatója http://bit.ly/2FdEe9l

Gepostet von MSZP am Montag, 5. März 2018

Az MSZP-Párbeszéd kormányfőjelöltje kérdésekre válaszolva elmondta, minden demokratikus párttal szívesen működnek együtt, elsőként pedig az LMP-vel tárgyalnak majd, reményeik szerint március 15-ig meg is tudnak majd állapodni. Megjegyezte, a tárgyalási alap az  a 12 körzet, ahol 2014-ben az LMP és a baloldal jelöltje a kormánypártoknál több  szavazatott kapott.    

Molnár Gyula ehhez hozzátette, az az együttműködés lesz képes leváltani a kormányt, amely március 15-én együtt lesz látható a színpadon. Az MSZP elnöke reakcióban kitért arra is, hogy a Jobbik visszalépése a Fideszt erősíti, ezért szerinte a baloldali értelmiségnek be kell fejeznie a velük való megállapodás sürgetését.    

Karácsony Gergely ugyancsak kérdésre kijelentette, április 8. utánra semmilyen, a magyar állampolgárok érdekeivel ellentétes lépést nem terveznek, így nem tervezik lebontani a kerítést és nem támogatják az automatikus betelepítést jelentő európai döntéseket. Kiemelte, a migrációs krízis ügyében kizárólag Orbán Viktornak van magyarázkodni valója, akinek szerinte a tettei és a mondatai között akkora a különbség, mint Makó és Jeruzsálem között.    

Felvetésre úgy reagált: a kormány hálával tartozik nekik, amiért javaslatukat követően a kiskunhalasi laktanyában valóban voltak menekültek.    

Kifejtette, a menekültek laktanyákban történő elhelyezését 2015-ben, a migrációs nyomás alatt fogalmazták meg, amit a kormány meg is hallgatott, ezért kerültek menekültek a kiskunhalasi laktanyába.

Ma nincs migrációs nyomás, „Magyarországról még a menekültek is menekülnek, tehát nem kell őket elszállásolni” – mondta kérdésre válaszolva Karácsony Gergely, majd hozzátette, Magyarország ma egy „kivándorlóország”.

demokrata.hu, MTI