Karácsony Gergely egy civil szervezetnek írt levelében a rezsicsökkentés eltörlése mellett érvel – adta hírül az Origo. A Reális Zöldeknek írt válaszában a következőt írja: „átalakítjuk a hatósági árszabályozást, amely jelenleg nem követi a világpiaci tarifákat”.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A portál emlékeztetett, hogy a magyarországi rezsicsökkentést a hatósági árszabályozás teszi lehetővé, amelyen keresztül az állam alacsonyabban tudja tartani az energiaárakat. Ezt akarja átalakítani Karácsony Gergely. Mindez abból a levélből derült ki, amit a Reális Zöldeknek küldött az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony azt írta, kormányra kerülésük esetén a Paks2-szerződés felmondása lesz az első intézkedéseik egyike. (Vagyis nemet fognak mondani az olcsó és biztonságos energiára.) A kieső energiaellátást alternatív forrásokból pótolnák, amely során számítanak az Európai Unióra, ugyanis annak új költségvetése kiemelten támogatja a klímavédelmi megoldásokat.

E mellett átalakítjuk a hatósági árszabályozást is, amely jelenleg nem követi a világpiaci tarifákat – idézte a levelet az Origo.

A Demokrata egy korábbi cikkben már rámutatott, hogy az ellenzék hazudik, amikor elbagatellizálja a rezsicsökkentés eredményeit. A negyven európai ország mezőnyében ugyanis Magyarországon a tizenegyedik legalacsonyabb a lakossági áramár. Egy másik cikkünk pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a huszonnyolc európai uniós tagállamból Magyarországon a második legolcsóbb a lakossági gáz.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke nemrég jelentette be, hogy a már folyamatban lévő, tizenkét-ezer forintos téli rezsicsökkentést minden egyes magyarországi háztartás megkapja.

A kormány szerdai ülésén döntött: minden magyar háztartás megkapja a téli rezsicsökkentés 12 ezer forintját.

Gepostet von Fidesz am Donnerstag, 5. April 2018

A teljes cikk az Origo.hu-n olvasható.

demokrata.hu