A Fidesz szerint felmerül a kérdés, hogy már a kerítés lebontására készülnek-e a szocialisták.

A nagyobbik kormánypárt pénteken délután az MTI-hez eljuttatott közleményében az MSZP-s Molnár Zsolt a röszkei tranzitzónánál tartott sajtótájékoztatójára. Az Országgyűlési nemzetbiztonsági bizottságának elnöke azt hangsúlyozta: a magyar kormány kockára teszi a magyar nemzet sorsát, az ország európai uniós tagságát azzal, hogy nem hajtja végre az Európai Bíróság döntését.

A Fidesz közleményében azt írta: a szocialisták még most is letagadják a kvóta létezését, miközben az Európai Bíróság éppen most akarja ránk erőszakolni az első kvótát, az Európai Bizottság pedig bejelentette, hogy még ebben az évben javaslatot tesz az állandó áttelepítési mechanizmusra. „A kötelező kvóta, az állandó elosztás, az évi egymillió migráns befogadása és a kerítés lebontása mind a Soros-terv része” – hangsúlyozta a Fidesz.

Kiemelték továbbá, hogy Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje „ígéretet tett arra, hogy a szocialisták lebontják a kerítést”. Ezért – mint megjegyezték – „felmerül a kérdés, hogy ma már a kerítés lebontása előtti szemlét tartották a szocialisták?”.

MTI