Az oktatási államtitkárság fenntartóként kezdeményezi, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi (BME-GTK) kara 2017-től augusztus 1-jétől az ELTE részeként működjön tovább.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az államtitkárság erről hétfőn közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Mint írták, a fenntartó álláspontja szerint a jelenleg fennálló helyzet nem teszi lehetővé, hogy a kar és az egyetem az oktatási-kutatási értékek és hallgatói érdekek sérelme nélkül működjön tovább. Kitértek arra is, hogy az egyetem a fenntartó kérése ellenére, az egyetemen belüli érdekeltekkel folytatott párbeszéd eredményként sem tudta megnyugtató módon rendezni a vitás helyzetet. Erre tekintettel az államtitkárság az érintett egyetemek szenátusához fordul, véleményüket kérve a fenntartói kezdeményezésről. A két egyetem közötti tárgyalásokkal a fenntartó Maruzsa Zoltán miniszteri biztost bízta meg – közölte az államtitkárság.

Októberben az Index írt arról, hogy a kar az ELTE-hez kerülhet. Ezt követően a Műegyetem szenátusa – beleértve a gazdaságtudományi kar dékánját is – egyhangú állásfoglalást fogadott el, miszerint az intézménynek szüksége van humán és gazdasági ismereteket oktató szervezetre.

MTI