Kigyulladt egy négyemeletes irodaépület tetőszerkezete szombaton a főváros VI. kerületében; a tüzet körülhatárolták, már nem tud továbbterjedni – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. Az épületben vannak a Demokratikus Koalíció (DK) irodái. 

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Mintegy négyszáz négyzetméteren ég a Teréz körúti épület tetőszerkezete. A tűzoltók tíz járművel vonultak ki a helyszínre, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc vízsugárral oltják a lángokat.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy senki sem sérült meg. A helyszínen csaknem 40 tűzoltó dolgozik. A tűz keletkezésének okait hatósági eljárás keretében vizsgálják.

Az MTI kérdésére a helyettes szóvivő elmondta: korábban az épület földszintén, egy étterem konyhájában a szagelszívó gyulladt ki, a lángokat a tűzoltók eloltották. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két tűzeset között van-e összefüggés.

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy abban az irodaházban ütött ki a tűz, ahol a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának az irodái vannak. A szóvivő közleménye szerint a tűz azt az emeletet érinti, ahol ezek az irodák is találhatók.

A tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tud a DK. A tűz idején egyetlen munkatársuk sem volt az irodákban, személyi sérülésről nincs tudomásuk – közölte a szóvivő.

FRISSÍTÉS (16:44) – A tüzet sikeresen eloltották.