Fotó: Echo TV

Magyar identitás nélkül nem marad meg a nemzet, a magyar identitás alapját pedig a magyar kultúra adja. Korábban a balliberális oldal a kultúra hálózatrendszerén keresztül tett szert meghatározó politikai pozíciókra. Ennek túlsúlya a mai napig valós Szakács Árpád újságíró szerint, aki az ECHO TV Napi aktuális című műsorában beszélt erről.

Fotó: Echo TV

Szakács Árpád szerint fontos lenne a jobboldali írókat felfedezni, számos olyan szerző van ugyanis, akinek a munkássága – finanszírozás hiányában – nem érhető el az olvasóközönség számára. A könyvkiadásban és a könyvkereskedelemben egyaránt a legkeményebb baloldali kulturális diktatúra fejt ki hatást – fogalmazott az újságíró.

Az újságíró becslése alapján jelenleg több, mint százmilliárd forint oszlik el rendkívül aránytalan módon a magyar kultúra támogatása során a balliberális oldal javára. Ennek ellenére Szakács Árpád soha nem vetette fel, hogy a baloldali kulturális holdudvart ki kellene szorítani a finanszírozási rendszerből, azonban valamiféle egyensúlyt érdemes lenne meghonosítani a források elosztásában.
 

A teljes beszélgetés:

Echo TV