Soros György pénzügyi alapjának korábbi vezetője egy hangfelvételen beszél arról, amiről a Magyar Idők több ízben írt: a spekuláns üzletember politikai véleményének és akaratának érvényre juttatását szolgálják az általa pénzelt alapítványok.

Ezek ráadásul összefüggő, együttműködő hálózatot alkotva politikai tevékenységet végeznek, szembe menve a szabad választásokon megválasztott kormányokkal. De, ahogy az egyik civilnek mondott szervezet vezetője mondja, végeredményben ez is csak a pénzről szól – írja a Magyar Időkben Bayer Zsolt.

Itt a SorosLeaks következő fejezete. A Magyar Idők birtokába jutott egy újabb hangfelvétel, amelyen nem más, mint Tracie Ahern beszél. Tracie Ahern a Soros Fund Management, azaz Soros amerikai hedge fundjának, pénzügyi alapjának korábbi pénzügyi vezetője. 2007 és 2015 között töltötte be ezt a tisztséget, első kézből ismeri Sorost és a terveit. Tracie Ahern egy beszélgetésen arról szólt, hogy Soros a Nyílt Társadalom Alapítványt (Open Society Foun­dations) eszközként használja a politikai véleménye érvényre juttatására az Egyesült Államokban és Európában.

Mint ismert, George Soros a világ leggazdagabb üzletembereinek egyike, vagyona nagyjából 25 milliárd dollárra rúgott a tavalyi évben. Soros két nagy intézményen keresztül fejti ki tevékenységét. Az egyik a vagyonát kezeli, ez a Soros Fund Management. A másik intézmény az állítólag emberbaráti célokat szolgáló Nyílt Társadalom Alapítvány.

Tracie Ahern a beszélgetésben elismerte, hogy az alapítványt valójában politikai befolyásolásra használják, az erről szóló kérdésre azt felelte: „Nos [az alapítvány] erre való, igen.” Amikor beszélgetőtársa az Orbán Viktorral folytatott vitájáról és Magyarországról kérdezi, Tracie Ahern arról beszél, hogy „mostanra valószínűleg több milliárd dollárt költött” Magyarországon Soros az alapítványán keresztül. Ahern ezzel összefüggésben azt is hozzátette: legalább kétezer ember dolgozik ott (Magyarországon), hogy érvényre juttassák Soros akaratát.

Az elmúlt napokban sorra látnak napvilágot Soros hálózatának titkai. Mint ismeretes: a Soros-hálózat mind ez idáig elszántan tagadta, hogy létezne egyáltalán, és ugyanezt teszi a hazai és a külföldi baloldali-liberális politikai és médiabirodalom.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Idők oldalán.

A hangfelvételek ide kattintva érhetők el

demokrata.hu