Szél Bernadett a korrupcióról szónokolt az országgyűlésben, és kiemelte, pártja egyik oligarchának sincs a zsebében.

Szél Bernadett (LMP) szerint nem lehet azon csodálkozni, hogy a szombati korrupcióellenes világnapon a Fidesz nem ünnepelt, mert amit korrupciónak neveznek az a Fidesz legfőbb politikája. Szerinte a korrupció olyan a Fidesznek, mint a magyar emberek számára a levegő, ha nincs korrupció, akkora a Fidesznek nagyjából vége – mondta.

Hangsúlyozta, az LMP független ettől a rendszertől, egyik oligarchának sincs a zsebében és ezért tud egy új korszak elindítója lenni. Elmondta, kormányra kerülve elszámoltatják a mostani vezetőket, el is készítették a vádiratot: a többi között Orbán Viktor, Rogán Antal, Polt Péter, Andy Vajna, Habony Árpád lesznek az elsők, akiket felelősségre vonnak.

Dömötör Csaba szerint a kommunizmusban volt jellemző, hogy a pártok végezték az igazságszolgáltatást.

Rögzítette: a korrupcióellenes küzdelem közös érdek, ezért van ma Magyarországon Európa egyik legszigorúbb közbeszerzési törvénye.

Az államtitkár azt mondta, az LMP felszólalásain hetek óta érzik Ron Werber keze, „egy olyan tanácsadót lízingelnek önök, aki a megszorításokkal vegyes hazugságpolitikát javasolja Magyarország számára”.

Bírálta azt, hogy az LMP megszüntetné az egykulcsos adórendszert és felszántaná a családtámogatási rendszert.

MTI, demokrata.hu