Az alábbiakban a Lungo Drom szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményét tesszük közzé.
 

Fotó: MTI, archív


Fotó: MTI, archív

A hazai cigányság megtapasztalta, hogy az elmúlt nyolc évben a kormány felzárkózási és integrációs programjai valódi elkötelezettséget mutatnak arra nézve, hogy a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok életében valódi pozitív fordulat álljon be. A kormány rendkívüli erőfeszítéseket tesz a hátrányos helyzetben lévők, így különösen a hazai cigányság társadalmi felzárkózása érdekében. A Fidesz-KDNP pártszövetség jövőképének középpontjában a felemelkedő nemzetünk áll, amelyben a sorsközösséget az ezzel járó jogokat és kötelezettségeket egyaránt vállaló cigányság is szervesen beletartozik.

A Soros-terv részeként különböző migrációt segítő szervezetek igyekeznek az ellenzéket segíteni, akik számára a hazánk, a kereszténységünk, az Isten, a nemzet és a család nem érték – közös múltunk és kultúránk lerombolását tűzték ki célul maguk elé.

Március 15-én a Lungo Drom csatlakozik a Békemenethez. Képviselőink a Békemenet szellemében elkötelezettségüket kívánják kifejezni a magyar kormány társadalmi felzárkózásért tett erőfeszítései, értékeink, kultúránk megvédése és a békés társadalmi együttélés mellett.

Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezve, nem feledhetjük, hogy a forradalom egyik alapköve a nemzeti identitás volt. A Lungo Drom felhív minden vele azonos értékrendet képviselő polgárt, hogy a hazánk, illetve a nemzeti függetlenség melletti kiállást képviselve, vegyen részt a Békemeneten. Törekvéseink már túlmutatnak a határainkon, kiállásunk példa lehet a hozzánk hasonló értékrendet képviselő, a szervezett migráció ellen küzdő nemzetállamok számára. Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk saját szuverenitásunk megőrzésére, kiállunk a hazánkért, a szabadságunkért!