Fotó: mti, archív

Teljesen feldolgozták a nemzeti konzultáció adatait; az eredmények arról tanúskodnak, hogy a magyarok gyakorlatilag egyhangúlag elutasítják a „Soros-tervet”, a kötelező betelepítést, és minden olyan politikai akciót elleneznek, amely ennek megvalósítására irányul – jelentette ki a kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a bedobozolt kérdőívek előtt.

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint 2 356 811 űrlapot küldtek vissza: postai úton 2 178 320, interneten 178 491 érkezett.

Mind a hét kérdés esetében 2,3 millió felett volt a „Soros-tervet” elutasító válaszok száma.

A kormányszóvivő a beérkezett ívek száma alapján minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának nevezte a „Soros-tervről” szólót. Hangsúlyozta, hogy a feldolgozást a január 31-ei határidő előtt befejezték, és adatvédelmi szempontból megfelelően tárolták a válaszokat.

A Fidesz és a KDNP szerint „a Soros-szövetségesek” folyamatosan támadják Magyarországot, ezért arra kérik a kormányt, hogy minél előbb dolgozza ki és vegye napirendre a „Soros-terv” végrehajtása elleni akciótervet.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: van, ami nem változik, és „a Soros-szövetségesek” idén is ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták.

Mindent megtesznek, hogy „a spekuláns tervét” Magyarországra és a magyar emberekre erőltessék – jelentette ki, hozzátéve: Soros György egyik legfontosabb brüsszeli szövetségese, aki a hazánkat elítélő Soros-jelentés elkészítője is, Magyarországra érkezett.

Judith Sargentini európai parlamenti (EP-) képviselő a migránspárti politika egyik legfőbb szószólója, aki többször kiállt a migránsok minél nagyobb számú befogadása és a kötelező betelepítési kvóta mellett, több mint tíz éve együttműködik Soros György egyik szervezetével, amit ő maga tett közzé egy közösségi oldalon, s más brüsszeli politikusokkal együtt ő volt az, aki a magyar határra és rendőrökre támadó terrorista Ahmed H. kiszabadításáért akciózott – sorolta Hollik István.

A képviselő kitért egy előző nap tartott meghallgatásra is, ahol szavai szerint szintén Magyarország ellen áskálódtak, alaptalan és hazug vádak mögé bújva szerették volna Magyarországot lejáratni. A meghallgatáson egy tanulmányt mutattak be, s ebben többek között beteg demokráciákról értekeztek, a Magyarországról szóló részt pedig a TASZ és a Helsinki Bizottság írta – fűzte hozzá.

Úgy ítélkeztek országok felett, neveztek betegnek egyes európai demokráciákat, hogy egy államból két szervezetet hallgattak meg – mondta Hollik István, aki szerint éppen ez a beteg. 

Úgy értékelte: összességében nem történik más, mint egy Magyarországot elítélő „Soros-jelentés” előkészítése, az a cél, hogy eltávolítsák hazánkat a „Soros-terv” útjából, és megtörjék a magyar kormány bevándorláspolitikáját. Le akarják járatni és meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem hajlandó befogadni a migránsokat – mondta Hollik István, aki kitért arra is, hogy „Soros egyetemén” szerdán migránspárti találkozót tartanak a menekültek jogairól a Nyílt Társadalom Alapítvány részvételével.

A polgármestereknek meg kell mutatniuk, hogy nem kérnek sem a bevándorlásból, sem a bevándorlásszervező irodákból – mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Kaposvár polgármestere úgy fogalmazott: többen is veszélyesnek és aggasztónak tartják a közelmúlt eseményeit, azt, hogy az Európai Unió ahelyett, hogy a bevándorlás megállításával foglalkozott volna, most felső korlát nélküli betelepítésről beszél. Emellett az Európai Parlament határozatot fogadott el, hogy nagy szerepet szán a civil szervezeteknek a bevándorlás szervezésében, Soros György pedig több százezer dollárt szán hálózatának megerősítésére, és bevándorlásszervező pontokat kíván létrehozni.

Ezért kérjük a polgármestereket, beszéljünk erről a pénteki, budapesti konferencián – tette hozzá.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, a szervezet társelnöke hangsúlyozta: nem szeretnék, ha a bevándorlásszervező civilek megzavarnák a települések biztonságát, erről is szó lesz a konferencián.

(MTI)