A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint az Európai Parlament azért szavazta meg az uniós szerződés hetedik cikke szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen, mert az ország nem hajlandó beengedni az illegális bevándorlókat.

Németh Szilárd a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt, hogy a határozatban kitérnek a tíz év börtönbüntetésre ítélt szír Ahmed H. esetére, aki 2015. szeptember 16-án egy megafonon keresztül irányította a magyar határt megtámadó migránsokat.

A határozat szerint tisztességtelen bírósági eljárás folyt ellene és több másik elítélt migráns ellen – mondta a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese, megjegyezve, nem tudja, ez mit jelent.

Németh Szilárd véleménye szerint a határozat másik célja, hogy beleavatkozzon a jövő évi országgyűlési választásokba. A jogi lépéseket ugyanis még el lehet húzni 6-8 hónapig, addigra pedig éppen „benne lesz” az ország a kampányban.

A politikus a határozatról azt mondta, ez az eddigi „legdurvább, legfurcsább és legérthetetlenebb támadás” Magyarország ellen. Szerinte azonban a folyamat meg fog állni, mert nem lesz meg a szükséges többség ahhoz, hogy az Európai Tanács elé kerülhessen az ügy.

MTI