Magyarország kiáll Lengyelország mellett

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar kormány semmiféle kettős mércét nem fogad el, márpedig a Lengyelországgal szembeni uniós eljárás "egyértelműen kettős mércén alapul" - mondta a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor telefonon egyeztetett Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel.

Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: Szijjártó Péter azután egyeztetett telefonon lengyel kollégájával, hogy az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának ülésén Brüsszelben "újabb negatív fordulatot vett" a Lengyelországgal szembeni uniós eljárás.

Szijjártó Péter Magyarország teljes körű támogatásáról biztosította lengyel kollégáját, és jelezte, hogy a magyar kormány semmifajta kettős mércét nem fogad el, márpedig a Lengyelországgal szembeni eljárás egyértelműen kettős mércén alapul. Jacek Czaputowicz megköszönte a támogatást, és örömmel nyugtázta annak ismételt megerősítését, hogy Magyarország semmilyen szankció életbeléptetését nem támogatja Lengyelországgal szemben.