Magyarországot és a magyar embereket Gyurcsány Ferenc DK-elnök és az ellenzéki pártok támadták meg, amikor Brüsszel és a bevándorlók betelepítése mellé álltak, és nem szavazták meg az alkotmánymódosítást – reagált a Fidesz szerdán Gyurcsány Ferenc kijelentéseire.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A DK elnöke évértékelő sajtótájékoztatóján azt mondta, 2016 Magyarországnak a reménytelenség éve volt, a Fidesznek pedig „az elvesztett népszavazás” és az elbukott alkotmánymódosítás adott „dupla pofont”. Gyurcsány Ferenc a következő hónapokra azt valószínűsítette, hogy a kormánypárt „felfokozott kampányba és háborúba” kezd, aminek részeként „nekimegy a maradék civil szervezeteknek” és a még meglévő részben független sajtónak.
    
A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc az idegen hatalmak érdekeit képviseli, amikor azokért a civil szervezetekért és sajtóorgánumokért emeli fel a szavát, amelyek azokat a globalista liberális erőket szolgálják, amelyek Európát bevándorlókkal akarják betelepíteni, a nemzetek Európája helyett európai egyesült államokat akarnak és a nemzetükért kiálló vezetők helyett „bólogató Jánosokat”.

A kormánypárt a Jobbik elnökének mai évértékelőjére is reagált. 
Vona Gábor a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, sikertelen évnek tartja 2016-ot Magyarország számára. Ezt azzal indokolta, hogy a kormány egyetlen súlyosabb problémát sem volt képes orvosolni, azaz szerinte sem az egészségügyet, sem az oktatást nem sikerült jobb állapotba hozni, sem a korrupciót megszüntetni, illetve az elvándorlás folyamatát megfordítani.
    
A Fidesz reakciójában az áll, Vona Gábornak inkább önértékelést kellene tartania és a saját szavazóinak a szemébe nézni azután, hogy mára kiderült, hogy a pénzért és a hatalomért mindenre képes és sorozatosan hátat fordít nemcsak saját pártja korábbi politikájának, hanem a nemzeti ügyeknek is.

Vona Gábor egy platformra került Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökével, amikor elutasította az alkotmánymódosítást és a bevándorlók betelepítése mellé állt – írta a Fidesz.

(Forrás: MTI)